Alhamdulillah a'la kulli haal!!!

All praises are due to ALLAH in Every Condition!




December 19, 2014

apa masalah sebenarnya ni?

.
.
.

saya kerap juga tertanya tanya pada diri sendiri...

apa masalah sebenarnya saya ni?

jadi tak rajin nak update blog...

dah install sOffice, ingatkan  jadi rajin update blog...

tapi... sudahnya... tak update jugak...

haih...

saya simpulkan...

mungkin sebab faktor usia...

hmmm...

saya rasa... 

tak syak lagi....

memang sebab faktor usia...

takpelah...

nanti...

saya jadikanlah...

rajin update blog sebagai azam baru saya...

sempena nak masuk 2015...

kot nanti boleh buat saya rasa lebih muda remaja...

.
.
.



November 7, 2014

Cuba try test

.
.
.

Testing... testing....

Bersiaran melalui apatah nama apps ni... soffice ke apa...

Macam best je...

Jap eyh..  nak test letak gambar..

Kat mana nak cari butang nak tekan nih...

..

..

..

image

Ok... dapat dah...

Jap eyh... test letak sekali lagi

..

..

..

..

image

..

..

Haaa....

Dapat dah..

Jap...

Nak cuba post..

Tengok apa jadi...

#debbor

#kalauJadiNi, creditKepadaMamaVogue.. tq ye awaakk...

.
.
.

November 6, 2014

hello... hello...

.
.
.

lama nya saya tak update blog!!!!!!

sebulan kot eyh...

bukan saja tak update.... malah tak log in...

sampai blog saya masuk virus...

cemana entah nak settle virus dalam blog saya ni...


.
.
.

saya baru baca komen dari mama vouge... pasal apps yg best utk update blog...

nanti saya try...

kot jadi lebih rajin memblog lepas ni...


.
.
.

September 6, 2014

Testing .. testing..

.
.
.

Salam uolss...

Saya tgh bersiaran dari tepon sy ni...

Walaupun apps blogger macam tah pape dan x mesra saya langsung...

Oleh kerana... saya merasa tak best sebab saya dah mengabaikan blog ni.. maka... saya bertabah jugak lah... bersiaran menggunakan application blogger yang boleh attach satu gambar je dlm satu entry... *ke saya yang x pandai n x habis mengkaji

.
.
.

Uolsss..

Saya tgh gila tengok temptation...

Memula semangat tgk sbb ada choi ji  woo....

Tapi bila dah tgk... saya nyampah ke dia..

Sebab dia flirt dgn suami oraM...

Ha ah.. hero adalah suami orang..

Dan berceLai BeLai sebab choi ji woo...

Dan disebabkan itu..

Dlm cite ni sy sangat suka couple satu lagi...

Naa hong joo n kang min woo...

Kang min woo memula sweet sangat... pengubat hati Naa Hong Joo... tapi ... sejak kebelakangan ni... dia macam... mula dah nak jd sour...

Biasalah cite drama korea... asal adaje pihak ketiga meracun... mulalah salah paham sana ... salah paham sini.... bercerai... haih...

*tahpapelah app blogger ni... tak reti saya nak tulis caption kat gambar... gambar saya akan di letakkan di bahagian mana pun saya tak tau...

August 6, 2014

fuuhh... fuuhh...

.
.
.

fuuh... fuhh... *tiup habuk...

apa pesen entah... ada blog tapi tak update...

betul awak... saya bizi tah pape...

dan saya rasa saya hilang arah dalam ber blog..

tapi, sempena hari ini... saya tetiba rasa macam berazam untuk update sekali sehari...

oklah..

saya ucapkan selamat hari raya lah ye...

.
.
.

May 27, 2014

mengapakah...

.
.
.

awak...

saya pun tak faham...

apa kena dengan saya...

lately...

saya menyampah nak buka blogger.com...

saya ada terfikir... ke saya mengandom?

pembawakan budak?

jadi menyampah ke blogger.com...

nyampah nak buka blog sendiri...

nyampah nak blogwalking...

tapi... tak...

saya tak mengandom...

jadi..

saya rasa....

memang perangai saya lah pemalas nak buka blog sendiri...

sampai tahap saya tak ingat bila kali terakhir saya update kat sini...

doakan saya rajin lepas lepas ni ye...

.
.
.




April 23, 2014

God's Gift - 14 days

.
.
.

awak...

saya tengah gila tengok God's Gift - 14 Days...

memula malas nak tengok...

sebab saya ni kalau drama korea... suka layan cite kelakar kelakar dan sweet sweet dan gila gila je...

tetiba... di satu hari... saya tertengok... dan tersangkut...

sebab....

cite dia best...

sebab terlalu best... sampai saya terpaksa bertahan dengan cite dia yg buat saya stress... dan berdebar sepanjang masa...



kisah...

seorang ibu... yang anaknya kena culik dan dibunuh...

saya sama naik lah kan dengan ibu itu.... meroyan selok nangis...

dan...

apa terjadi...

bila ibu ini diberi peluang... melalui semula 14 hari sebelum anaknya dibunuh...

bermati mati ibu ini nak menyelematkan anak dia...



saya tengok cerita ni...

pengajaran pada saya...

layan anak elok elok... jangan acuh tak acuh... dengar apa anak nak cakap...

peluk anak selalu...

cium anak selalu...

setiap saat adalah berharga...  

sebab ... mungkin hari ini adalah hari terakhir kita bersama dia...




saya memang suka cite ni.... sangat....

sumayyah pun suka...

dok paksa saya baca sub title kat bawah...

saya dengan sumayyah berpeluk peluk tengok cite ni...


best laaahh...




berdebar memanjang tengok cite ni...




lee bo young unni...
salah satu faktor saya melekat dan tak jemu tengok cite ni...
best nya lah jadi mak yang cantik dan kurus macam ni...

.
.
.