Alhamdulillah a'la kulli haal!!!

All praises are due to ALLAH in Every Condition!




January 12, 2015

first entry 2015...

.
.
.

assalamualaikum... (tahun 2015, baru reti beri salam dalam entri... mwahahahaha)

ini entry pertama tahun 2015...

.
.
.

saya nak story pasal anak saya...

dah lama rasanya saya tak story pasal sumayyah kat sini...

padahal tujuan utama  terwujudnya blog ni adalah kerana sumayyah....

semalam kan...

sumayyah main tefon saya...

dia belek belek playlist saya...

dan dia terdengar lagu when u say nothing at all...

tapi, bukan version ronan keating...

saya peminat susan wong...

maka dalam playlist saya banyak lagu-lagu version susan wong...

lagu lagu yang telah dibossakan...

*i loike bossa...







sumayyah dengar lagu ni...

dia ulang banyak banyak kali...

dan...

dia nangis... berguguran air mata...

sumayyah datang peluk saya...

saya tanya kenapa...

sumayyah cakap  lagu tu buat dia ingat saya... dan rasa rindu saya....

sepanjang hari sumayyah ulang main lagu ni... 

pastu duduk melepek peluk saya...

sayang sumayyah banyak banyak....


.
.
.

December 19, 2014

apa masalah sebenarnya ni?

.
.
.

saya kerap juga tertanya tanya pada diri sendiri...

apa masalah sebenarnya saya ni?

jadi tak rajin nak update blog...

dah install sOffice, ingatkan  jadi rajin update blog...

tapi... sudahnya... tak update jugak...

haih...

saya simpulkan...

mungkin sebab faktor usia...

hmmm...

saya rasa... 

tak syak lagi....

memang sebab faktor usia...

takpelah...

nanti...

saya jadikanlah...

rajin update blog sebagai azam baru saya...

sempena nak masuk 2015...

kot nanti boleh buat saya rasa lebih muda remaja...

.
.
.



November 7, 2014

Cuba try test

.
.
.

Testing... testing....

Bersiaran melalui apatah nama apps ni... soffice ke apa...

Macam best je...

Jap eyh..  nak test letak gambar..

Kat mana nak cari butang nak tekan nih...

..

..

..

image

Ok... dapat dah...

Jap eyh... test letak sekali lagi

..

..

..

..

image

..

..

Haaa....

Dapat dah..

Jap...

Nak cuba post..

Tengok apa jadi...

#debbor

#kalauJadiNi, creditKepadaMamaVogue.. tq ye awaakk...

.
.
.

November 6, 2014

hello... hello...

.
.
.

lama nya saya tak update blog!!!!!!

sebulan kot eyh...

bukan saja tak update.... malah tak log in...

sampai blog saya masuk virus...

cemana entah nak settle virus dalam blog saya ni...


.
.
.

saya baru baca komen dari mama vouge... pasal apps yg best utk update blog...

nanti saya try...

kot jadi lebih rajin memblog lepas ni...


.
.
.

September 6, 2014

Testing .. testing..

.
.
.

Salam uolss...

Saya tgh bersiaran dari tepon sy ni...

Walaupun apps blogger macam tah pape dan x mesra saya langsung...

Oleh kerana... saya merasa tak best sebab saya dah mengabaikan blog ni.. maka... saya bertabah jugak lah... bersiaran menggunakan application blogger yang boleh attach satu gambar je dlm satu entry... *ke saya yang x pandai n x habis mengkaji

.
.
.

Uolsss..

Saya tgh gila tengok temptation...

Memula semangat tgk sbb ada choi ji  woo....

Tapi bila dah tgk... saya nyampah ke dia..

Sebab dia flirt dgn suami oraM...

Ha ah.. hero adalah suami orang..

Dan berceLai BeLai sebab choi ji woo...

Dan disebabkan itu..

Dlm cite ni sy sangat suka couple satu lagi...

Naa hong joo n kang min woo...

Kang min woo memula sweet sangat... pengubat hati Naa Hong Joo... tapi ... sejak kebelakangan ni... dia macam... mula dah nak jd sour...

Biasalah cite drama korea... asal adaje pihak ketiga meracun... mulalah salah paham sana ... salah paham sini.... bercerai... haih...

*tahpapelah app blogger ni... tak reti saya nak tulis caption kat gambar... gambar saya akan di letakkan di bahagian mana pun saya tak tau...

August 6, 2014

fuuhh... fuuhh...

.
.
.

fuuh... fuhh... *tiup habuk...

apa pesen entah... ada blog tapi tak update...

betul awak... saya bizi tah pape...

dan saya rasa saya hilang arah dalam ber blog..

tapi, sempena hari ini... saya tetiba rasa macam berazam untuk update sekali sehari...

oklah..

saya ucapkan selamat hari raya lah ye...

.
.
.

May 27, 2014

mengapakah...

.
.
.

awak...

saya pun tak faham...

apa kena dengan saya...

lately...

saya menyampah nak buka blogger.com...

saya ada terfikir... ke saya mengandom?

pembawakan budak?

jadi menyampah ke blogger.com...

nyampah nak buka blog sendiri...

nyampah nak blogwalking...

tapi... tak...

saya tak mengandom...

jadi..

saya rasa....

memang perangai saya lah pemalas nak buka blog sendiri...

sampai tahap saya tak ingat bila kali terakhir saya update kat sini...

doakan saya rajin lepas lepas ni ye...

.
.
.